Vestits Nous

Logo_diables_Masquefa
Ara fa 4 anys la colla va començar el camí per a recuperar l’essència tradicional del ball de diables a la nostra vila i en aquest sentit ens plau presentar-vos els nostres nous vestits de caire més tradicional a diferència dels que últimament estaven acostumats a portar.
Aquesta elecció no és només un caprici estètic, sinó que té un significat profund i una forta connexió amb les nostres arrels i amb el nostre poble.
Els vestits que us mostrem avui han estat pensats, dissenyats i pintats a mà per membres de la colla i ens ha volgut donar un significat, tant als colors com als detalls.
Els pantalons són de color bordeus, el nou color identificatiu de la colla i que fa referència al nostre arrelament amb la terra i la tradició agrícola de la nostra vila, de la mateixa manera que fan aquesta referència els detalls de color verd present en gran part de la casaca i que representa els pàmpols, les tiges i brots de la vinya, ceps que predominen encara, en el nostre malmès i maltractat entorn natural i del que el nostre poble va viure durant molts segles. I per acabar els detalls de la casaca, hem volgut incloure una sanefa en homenatge a la fàbrica de la Fàbrica Rogelio Rojo, lloc emblemàtic de la nostra vila i al que considerem casa nostra.
Però el que fa aquests vestits veritablement especials és la clara referència que fa al primer vestit que va portar la nostra colla en els seus primers passos i que amb determinació van obrir el camí per a les generacions futures que hem agafat el relleu.
Hem pres elements clau d’aquella peça original i els hem incorporat en aquest disseny actuals.
Sobretot, el color de la Casaca, aquest color cru / blanc, fa referència al color original d’aquest primer vestit i la incorporació de les 4 barres que també identificava a aquells primers vestits.
Aquests vestits s’han confeccionat amb roba de sac, la roba originària dels primers vestits de les colles de balls de diables des dels seus inicis.
Avui, estrenant aquests vestits, seguim les petjades dels qui van arribar abans de nosaltres. Ho fem amb l’orgull d’haver heretat una tradició rica i valenta, i amb la responsabilitat de preservar-la per a les generacions vinents. Amb cada ball, cada salt i cada toc de tabal, portem la nostra identitat, el nostre esperit col·lectiu i el coratge de ser part d’una colla que continua creixent i mantenint viva la flama de les nostres tradicions.
En resum, aquests vestits de la colla de diables tradicionals són una oda a la nostra història i una declaració vibrant de qui som i on volem arribar. Recollint l’esperit del primer vestit i incorporant els elements identificatius de la nostra vila.
No volem acabar sense deixar d’agrair a la persona que vam escollir i que veiem el resultat ens ha demostrat que no ens van equivocar en aquesta elecció, tot i la dificultat que aquest tipus de tela presenta a l’hora de treballar-la. Sessé moltes gràcies per la paciència i sobretot fer el moltes gràcies per la gran feina realitzada, i en agraïment, volem oferir-te un petit obsequi com a mostra d’agraïment.
Moltes gràcies.