Colla Infantil

La secció infantil de la Colla de Diables de Masquefa, va viure el seu bateig per la Festa Major de Santa Magdalena del 2012, un any molt especial per a l’entitat també per altres motius: complia 18 anys i arribava a la majoria d’edat a la vegada que celebràvem el 10é aniversari de la seva bèstia de foc, el Drac Bufut.

 

L’espurna de la nova colla infantil havia espetegat uns mesos abans. Des de feia temps els correfocs atreuen cada vegada més públic infantil. I a Masquefa, a més, hi havia un grup de nens i nenes que volien participar directament en els correfocs.

Alguns membres de la colla van visitar algunes colles infantils per informar-se i assessorar-se, i finalment van decidir-se a tirar endavant la nova secció de l’entitat. A més de satisfer la il·lusió d’aquests nens i nenes, la creació de la colla infantil ha contribuït a promocionar la cultura popular del foc entre els més petits, i també a fer planter i garantir la continuïtat de la colla adulta en el futur.

La colla va tenir un creixement meteòric i ràpidament va créixer fins a tocar la cinquantena d’infants, entre cremadors i tabalers.

La colla infantil sempre va acompanyada per un grup d’aproximadament una vintena d’adults, que vetllen pel correcte desenvolupament dels actes amb foc.

La colla infantil està integrada per infants i joves d’entre 8 i 15 anys, poden passar amb 16 anys a la colla jove.

Una de les fites més importants, va ser la creació, al Maig del 2017,del bestiari propi de la colla infantil, amb 3 Bèsties de Foc, que trobareu a l’apartat de Bestiari d’aquesta Web.

La colla infantil durant aquests anys ha protagonitzat nombrosos correfocs, carretillades, cercaviles de foc i tabalades a Masquefa i han pogut visitar nombroses poblacions d’arreu del País, establint relacions amb més d’una vintena de colles d’arreu, on cal destacar la visita “obligada” de la colla a Ribes de Freser… Molins de Rei, on cada any som convidats i l’orgull de ser els Padrins de la colla infantil de Martorell.

 

Sovint organitzem visites a les escoles de Masquefa i La Beguda, per apropar aquesta tradició i la cultura popular en general, als infants de primària i d’aquesta manera continuar amb la labor de despertar l’interès entre els més petits..